نحوه تعمیر برد مدار چاپی یا برد الکترونیکی

بردهای مدار چاپی تقریباً در هر ابزاری که فکرش را بکنید وجود دارد. پس از همه، آنها "روح" در نظر گرفته می شوند که طراحی اولیه اتصالات داخلی برای هر دستگاه را در خود جای داده است.
نکته : برای تعمیر بردهای الکترونیکی لازم است به یکی از مجتمع های آموزشی مراجعه نمایید و در دوره های آموزش تعمیر بردهای الکترونیکی شرکت کنید تا به یک تکنسین تبدیل شوید.
همانطور که گفته شد، کلید کنترل بهتر بر دستگاه های الکترونیکی خود در خانه، داشتن درک درستی از کاری که PCB انجام می دهد و یادگیری نحوه طراحی آن است. اگر می‌خواهید دانش PCB خود را به سطح بالاتری ببرید، یادگیری نحوه استفاده از استنسیل PCB همراه با تسلط بر نرم‌افزار طراحی به شما کمک می‌کند تا سطح حرفه‌ای‌تری ایجاد کنید. یک شابلون نادرست می تواند بر روی تعریف لبه اتصال تأثیر بگذارد و به طور بالقوه منجر به لحیم کاری بیش از حد و همچنین سایر نقص های زیبایی شود. خبر خوب این است که تشخیص و تعمیر را می توان در خانه با دانش اولیه انجام داد:
تشخیص مشکلات احتمالی PCB شما
تعمیر PCB خود می تواند بسیار دلهره آور باشد، اما در واقعیت، تنها کاری که باید انجام دهید این است که نوع مشکل PCB خود را تعیین کنید. در بیشتر موارد، مشکلات PCB یا ناشی از آسیب فیزیکی، خرابی قطعات، آسیب دیدگی، طراحی ضعیف یا قطع برق است. آسیب فیزیکی به دستگاه یا قطعات داخلی آن به راحتی قابل تشخیص است. اگر PCB شما آسیب فیزیکی ندیده است، اما کار نمی کند یا روشن نمی شود، در بیشتر مواقع، این قطعات هستند که معیوب هستند. قطعات می توانند هر چیزی باشند، از دیود گرفته تا خازن، و برای تعیین اینکه آیا مشکل از قطعات است یا خیر، به ابزارهای ولتاژ نیاز دارید.

اگر قطعات در شکل خوبی باشند، ممکن است مشکل از مدار ردیابی باشد که ممکن است به دلیل کهنگی، گرمای بیش از حد و کاهش ولتاژ خراب شود. آسیب ردیابی - که شما به راحتی می توانید با اسکن مسیرها تشخیص دهید - همچنین می تواند ناشی از برخورد صاعقه، نوسان شدید برق یا شورت، یا حتی آلودگی گرد و غبار فلزی باشد. اگر بعد از چندین تعمیر، PCB شما همچنان خراب می شود، احتمالاً مشکل از طراحی ضعیف است. خرابی برق کاملاً شبیه خرابی قطعات است اما تعمیر و تشخیص آن دشوارتر است زیرا برای شناسایی مشکلات الکتریکی به یک متر برق/ولتاژ نیاز دارد.

چگونه PCB خود را تعمیر کنیم
تعمیر مشکلات PCB ناشی از آسیب فیزیکی شدید، قطع برق و طراحی ضعیف به تنهایی دشوار خواهد بود. بهترین کار این است که تعمیر را از یک متخصص آموزش دیده و با تجربه داشته باشید زیرا این نوع مشکلات معمولاً نیاز به بازسازی برد، لحیم کاری مجدد اجزاء، توپ زدن مجدد آثار رسانا و استفاده از ابزارهای خاص دارد.

از سوی دیگر، تعمیر خرابی‌های جزئی قطعات کاری است که می‌توانید به تنهایی با کمک برخی ابزارها مانند تفنگ هوای گرم، آهن لحیم کاری و موچین انجام دهید. برای تعویض یک قطعه معیوب، برد را به یک سطح صاف وصل کنید سپس یک تفنگ هوای گرم را شش اینچ بالاتر از قطعه ای که باید تعویض کنید نگه دارید. قطعه را با موچین بیرون بکشید. لحیم کاری را روشن کرده و روی 450 درجه تنظیم کنید. قیطان مسی را روی لنت هایی که قطعه بیرون آورده شده است قرار دهید و آن را با آهن لحیم کاری گرم کنید. در نهایت، سرهای قطعه جدید را با پدهای روی آموزش تعمیر برد الکترونیکی برد تراز کنید و مطمئن شوید که جهت گیری درست است.

اگر آسیب ردیابی فوق العاده نازک نیست و به سختی قابل مشاهده است، می توانید به راحتی آن را با لحیم کاری مجدد یا توپی مجدد برد با مواد لازم تعمیر کنید. با این کار مدار شکسته را دوباره وصل می کند و دوباره جریان الکتریسیته را می دهد.
منبع : https://jestineyong.com/how-to-repair-a-printed-circuit-board/

شایان ذکر است افرادی در این شغل موفق هستند که با گذراندن دوره های تخصصی آموزش تعمیر بردهای الکترونیکی توانسته باشند دانش خوب و درستی کسب کرده باشند و با تجربه از تعمیرکاران بردهای الکترونیکی به حساب آیند.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *